All Exams Test series for 1 year @ ₹349 only

NDA 1 GAT Question Paper 2026 with Answer Key (April 12, 2026): Download Solution PDF

Anshika

Sep 1, 2026

NDA 1 2026 GAT Question Paper along with the Answer Key and detailed solution is available here for download in PDF format. NDA 1 2026 GAT exam is conducted by UPSC on April 12, 2026, from 02:00 PM to 04:30 PM. Candidates can download the NDA 1 2026 Answer Key to assess their performance.

NDA 1 2026 GAT Question Paper and Answer Key PDF (April 12, 2026)

Directions : Each of the following items features one part of a sentence, followed by four alternatives. Complete the sentence by choosing the correct alternative and mark your response on the Answer Sheet accordingly.

Ques: 1

I will not pay for the goods

(a) till he sends me the bill again

(b) until he sends me the bill again

(c) if he sends me the bill again

(d) unless he sends me the bill again

Correct Ans. D

Ques: 2

I did not buy it

(a) because I did not like the look of it

(b) as far as I did not like the look of it

(c) anyway I did not like the look of it

(d) if I did not like the look of it

Correct Ans. A

Ques: 3

I sent her a bouquet of orchids

(a) for which she was absolutely delighted

(b) with which she was absolutely delighted

(c) of which she was absolutely delighted

(d) on which she was absolutely delighted

Correct Ans. B

Ques: 4

You must stay inside

(a) where it starts raining

(b) when it starts raining

(c) because it starts raining

(d) till it starts raining

Correct Ans. B

Ques: 5

We must wait

(a) till you see the green light

(b) until you see the light turn green

(c) because you can see the green light

(d) unless you see the red signal

Correct Ans. B

Directions : The following items have four sentences, one of which is correct. Select the correct sentence and mark your response on the Answer Sheet accordingly.

Ques: 6

(a) Although it was raining, we had the picnic.

(b) Although it was raining, still we had the picnic.

(c) Although it was raining, yet we had the picnic.

(d) Although it was raining, even then we had the picnic.

Correct Ans. A

Ques: 7

(a) When I would arrive, I will call you.

(b) When I shall arrive, I will call you.

(c) When I will arrive, I will call you.

(d) When I arrive, I will call you.

Correct Ans. D

Ques: 8

(a) Who among you has the answer?

(b) Whom among you has the answer?

(c) Whom amongst you has the answer?

(d) Who amid you has the answer?

Correct Ans. A

Ques: 9

(a) No sooner than he reached the station the train left.

(b) No sooner had he reached the station than the train left.

(c) No sooner he had reached the station than the train left.

(d) No sooner had he reached the station then the train left.

Correct Ans. B

Ques: 10

(a) Hardly had I arrived at the airport than the plane departed.

(b) Scarcely had I arrived at the airport when the plane departed.

(c) Hardly I had arrived at the airport when the plane departed.

(d) Scarcely had I arrived at the airport then the plane departed.

Correct Ans. B

Directions :Given below are some idioms/phrases followed by four alternatives to each. Select the most appropriate alternative which gives the correct meaning of the idiom/phrase and mark your response on the Answer Sheet accordingly.

Ques: 11

Nuts and bolts

(a) To complete the first step in a process

(b) To get down to practical details

(c) To receive harm or punishment for one's actions

(d) To irritate people and make them go away

Correct Ans. B

Ques: 12

Hat in hand

(a) With humility

(b) Easy to use

(c) Available for anyone

(d) To marry someone

Correct Ans. A

Ques: 13

Straight from the horse's mouth

(a) Ready and eager to engage in an activity

(b) Significantly disturbing business

(c) Information from reliable and authoritative source

(d) Sudden feelings of fear and embarrassment

Correct Ans. C

Ques: 14

Bite off more than you can chew

(a) To suddenly wrap out of conversation

(b) To try to do more than you can manage

(c) To do something in the easiest or cheapest way

(d) To exaggerate something wildly

Correct Ans. B

Ques: 15

A piece of cake

(a) Something difficult to extract from the original

(b) Something very difficult to understand

(c) Something that appears very inviting

(d) Something very easy to accomplish

Correct Ans. D

Directions:Each of the following sentences has word/words underlined. Read the sentence carefully and identify which word class the underlined word/words belongs/belong to. Indicate your response on the Answer Sheet accordingly.

Ques: 16

He claimed his half share of the booty.

(a) Adverb

(b) Determiner

(c) Noun

(d) Adjective

Correct Ans. D

Ques: 17

Swimming is a healthy exercise.

(a) Verb

(b) Gerund

(c) Adjective

(d) Adverb

Correct Ans. B

Ques: 18

I have told you now and again that you must not read such trash.

(a) Conjunction

(b) Preposition

(c) Noun

(d) Adverb

Correct Ans. D

Ques: 19

He succeeded by dint of perseverance and sheer hard work.

(a) Conjunctional phrase

(b) Adjectival phrase

(c) Prepositional phrase

(d) Adverbial phrase

Correct Ans. C

Ques: 20

I need you to return those books I lent you last month.

(a) Modal

(b) Determiner

(c) Noun

(d) Adjective

Correct Ans. B

Directions : Each item in this section has a sentence with four underlined parts labeled fall. All labeled (a) , (b) , (c) and (d). Read each sentence to find out whether there is any error in any underlined part. Indicate your response in the Answer Sheet accordingly.

Ques: 21

The project staff are    working on the weekend   so as not to delay    the project any further.
              (a)                                    (b)                               (c)                                  (d)    

(a) The project staff are

(b) the project any further.

(c) so as not to delay

(d) working on the weekend

Correct Ans. D

Ques: 22

When I saw Arnab  he said he  had taken his  driving test yesterday.
              (a)                    (b)                (c)                          (d)  

(a) When I saw Arnab

(b) he said he

(c) had taken his

(d) driving test yesterday.

Correct Ans. D

Ques: 23

Of all the players  it was Ramesh  who plan his tactics  with utmost care.
              (a)                    (b)                       (c)                          (d)  

(a) Of all the players

(b) it was Ramesh

(c) who plan his tactics

(d) with utmost care.

Correct Ans. C

Ques: 24

Many people in India are  still not aware   of India's indigenous fabrics   that reflects the rich heritage of craftmanship.
                    (a)                            (b)                                (c)                                                         (d)  

(a) Many people in India are

(b) still not aware

(c) of India's indigenous fabrics

(d) that reflects the rich heritage of craftmanship.

Correct Ans. D

Ques: 25

Meaningful ecological   affects of the handloom   sector can be optimized   through recycling practices.
                (a)                                   (b)                                        (c)                                     (d)  

(a) Meaningful ecological

(b) affects of the handloom

(c) sector can be optimized

(d) through recycling practices.

Correct Ans. B

Ques: 26

Read the following pairs :

Active Voice Passive Voice
I. They laughed at his warnings and objected to all his proposals. His warnings were laughed at and his proposals were objected to.
II. Do not insult the weak. You are advised to not insult the weak.


Identify the pair(s) wherein the Passive Voice is correctly stated and mark your response on the Answer Sheet accordingly.

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. A

Ques: 27

Read the following pairs :

Direct Speech Indirect Speech
I. The policeman said to us, "Where are you going?" The policeman asked where were we going.
II. "Call the first witness", said the Judge. The Judge said them to call the witness first.


Identify the pair(s) wherein the Indirect Speech is correctly stated and mark your response on the Answer Sheet accordingly.

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. D

Ques: 28

Read the following pairs :

Idiom/Phrase Meaning
I. Have one foot in the grave To be in the last stage of life
II. Get your feet wet Establish yourself securely in an establishment
III. Follow suit Correctly conform to another's action


Identify the pair(s) wherein the meaning is correctly stated and mark your response on the Answer Sheet accordingly.

(a) I only

(b) III only

(c) I and III

(d) II and III

Correct Ans. C

Ques: 29

Read the following pairs :

Group of words One-word substitution
I. Decayed with usually a very bad or disgusting smell Putrid
II. Humorous in a clever and often ironic way Wry
III. In a state of tremulous excitement Aflutter


Identify the pairs wherein the one-word substitution is correctly stated and mark your response on the Answer Sheet accordingly.

(a) I and II only

(b) II and III only

(c) I and III only

(d) I, II and III

Correct Ans. D

Ques: 30

Fill in the blanks (X, Y) in the following sentences with the appropriate word/phrase given in the brackets :
I. I spent X (less/the least) money on clothes in the whole family.
II. The people who work the hardest make Y (a few/the fewest) mistakes.
Identify the words/phrases and mark your response on the Answer Sheet accordingly.

(a) I—the least, II—the fewest

(b) I—the least, II—a few

(c) I—less, II—a few

(d) I—less, II—the fewest

Correct Ans. A

Directions : Each item in this section consists of a sentence with an underlined word followed by four words. Select the word that is opposite in meaning to the underlined word and mark your response on the Answer Sheet accordingly.

Ques: 31

She had a ruddy, open face and an oddly guileless manner.

(a) cadaverous

(b) cacophonous

(c) nauseous

(d) bumptious

Correct Ans. A

Ques: 32

He used to be known among his colleagues for his righteousness.

(a) iniquity

(b) ingenuity

(c) absorptivity

(d) incredulity

Correct Ans. A

Ques: 33

He found the musical rendition by the septuagenarian maestro to be listless.

(a) wearying

(b) unedifying

(c) unengaging

(d) scintillating

Correct Ans. D

Ques: 34

The official accused of espionage was found to be disingenuous.

(a) scrupulous

(b) duplicitous

(c) mendacious

(d) perfidious

Correct Ans. A

Ques: 35

The young are easily excitable when presented with strong emotional triggers.

(a) composed

(b) agitated

(c) aggrieved

(d) alarmed

Correct Ans. A

Ques: 36

Our professor was perplexed by the answers we wrote in the examination.

(a) misled

(b) enlightened

(c) confused

(d) befuddled

Correct Ans. B

Ques: 37

Effective governance seeks to optimize public resource allocation.

(a) upgrade

(b) rationalize

(c) maximize

(d) degrade

Correct Ans. D

Ques: 38

The student's striking audaciousness disturbed long-standing social hierarchies on campus.

(a) boldness

(b) fearlessness

(c) timidness

(d) insightfulness

Correct Ans. C

Ques: 39

There are four concurrent handloom fairs around the city.

(a) consecutive

(b) distributive

(c) aberrative

(d) abstersive

Correct Ans. A

Ques: 40

Lucidity is a desired quality in effective communication.

(a) Clarity

(b) Felicity

(c) Facility

(d) Ambiguity

Correct Ans. D

Directions : Each item in this section consists of a sentence with underlined word/words followed by four words. Select the word that is nearest in meaning to the underlined word/words and mark your response on the Answer Sheet accordingly.

Ques: 41

The 'Jataka Tales' present moral narratives in the form of allegories.

(a) aphorisms

(b) adages

(c) enjambments

(d) parables

Correct Ans. D

Ques: 42

He was upbraided for appearing in court in a state of inebriation.

(a) ululation

(b) intoxication

(c) confabulation

(d) sublimation

Correct Ans. B

Ques: 43

The obstreperous behavior of the students inside the classroom drew the attention of the Principal.

(a) compliant

(b) obnoxious

(c) inconspicuous

(d) disorderly

Correct Ans. D

Ques: 44

These were based primarily in Himachal Pradesh, where the treks were as gruelling as the terrain.

(a) rigorous

(b) egregious

(c) unctuous

(d) ominous

Correct Ans. A

Ques: 45

I think they would wish for some more adornment around the school campus for the special function.

(a) subsummation

(b) decoration

(c) coloration

(d) inculcation

Correct Ans. B

Ques: 46

The travel company tried to identify destinations that were off the beaten track.

(a) untenanted

(b) unfrequented

(c) unattended

(d) untoward

Correct Ans. B

Ques: 47

Women gather in the community park on a regular basis to chant prayers for the benefit of all.

(a) confound

(b) inculcate

(c) indite

(d) recite

Correct Ans. D

Ques: 48

The HR Manager was able to utilize the specific skills of each member of the team assembled for the project.

(a) harness

(b) harbor

(c) harangue

(d) herald

Correct Ans. A

Ques: 49

The oppressive pollution was noticed to have abated after the unseasonal rainfall.

(a) mitigated

(b) enhanced

(c) discontinued

(d) suppressed

Correct Ans. A

Ques: 50

Often, the context and structure of an ambiguous statement is difficult to discern.

(a) absolutistic

(b) explicit

(c) cryptic

(d) solipsistic

Correct Ans. C

Ques: 51

If \(x\) is the number of electrons and \(y\) is the number of nucleons present in \({}_{16}^{32}S^{2-}\), then which one of the following is correct?

(a) \(x = 14\) and \(y = 32\)

(b) \(x = 16\) and \(y = 30\)

(c) \(x = 18\) and \(y = 32\)

(d) \(x = 18\) and \(y = 30\)

Correct Ans. C

Ques: 52

Which one of the following forms of carbon is thermodynamically most stable?

(a) Coal

(b) Graphite

(c) Diamond

(d) Fullerene

Correct Ans. B

Ques: 53

Consider the following statements :
I. A colloid and a suspension are heterogeneous mixtures.
II. Colloids can be separated from the mixture by the process of centrifugation.
III. Particles of colloids and suspensions can be seen by naked eye.
IV. The aqueous solution of copper sulphate does not show Tyndall effect; however, the mixture of milk and water shows Tyndall effect.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I only

(b) I, II and IV

(c) I, II and III

(d) II and III only

Correct Ans. B

Ques: 54

A non-volatile solid solute may be separated from a solution by which of the following processes?
I. Evaporation
II. Crystallization
Select the correct answer using the code given below.

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. C

Ques: 55

Which of the following are oxidation reactions?
I. Rusting of iron
II. Burning of fuel
III. Rancidity of oils and fats
IV. Browning of fruits
Select the correct answer using the code given below.

(a) I, II and III only

(b) I, II and IV only

(c) III and IV only

(d) I, II, III and IV

Correct Ans. D

Ques: 56

Consider the following statement :
"Acids are substances that dissociate in water to give hydrogen ions \(H^+\) (aq), and bases are substances that produce hydroxyl ions \(OH^-\) (aq)."
The above statement is based on which one of the following concepts?

(a) Brønsted-Lowry concept

(b) Lewis acid-base concept

(c) Conjugate acid-base concept

(d) Arrhenius concept

Correct Ans. D

Ques: 57

Superphosphate of lime—a phosphate fertilizer—is obtained by the reaction of

(a) calcium phosphate with sodium hydroxide

(b) calcium phosphate with sulphuric acid

(c) calcium phosphate with hydrogen chloride

(d) calcium phosphate with nitric acid

Correct Ans. B

Ques: 58

\(1\cdot7\text{ g}\) of silver nitrate is dissolved in \(100\text{ g}\) of water, and \(0\cdot585\text{ g}\) of sodium chloride is dissolved in \(100\text{ g}\) of water. Both are mixed and a chemical reaction occurs. \(1\cdot435\text{ g}\) of silver chloride and \(0\cdot85\text{ g}\) of sodium nitrate are formed. Which law of chemical combination is shown by the above reaction?

(a) Law of conservation of mass

(b) Law of multiple proportions

(c) Law of reciprocal proportions

(d) Law of constant proportions

Correct Ans. A

Ques: 59

Which of the following statements is/are correct with regard to Nitrolim?
I. It is prepared by heating calcium carbide with nitrogen.
II. It decomposes into ammonia in soil.
III. It is an NPK fertilizer.
IV. It is an organic fertilizer.
Select the answer using the code given below.

(a) I and II only

(b) I, II and III

(c) IV only

(d) I, II and IV

Correct Ans. A

Ques: 60

Consider the following pairs :

I. Pigment : \(\text{TiO}_2\)
II. Drier : Turpentine
III. Thinner : Naphthenates
IV. Antiskinning agent : Polyhydroxy phenol


How many of the pairs given above are correctly matched?

(a) One

(b) Two

(c) Three

(d) All the four

Correct Ans. B

Ques: 61

Consider the following statements :
I. Pine oil is used as antifoaming agent in the emulsion paints.
II. Protective colloids are used in the emulsion paints to decrease their stability.
III. Driers having oxidizable oils are added to the emulsion paints to accelerate drying process.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I and II

(b) I only

(c) I and III

(d) II and III

Correct Ans. C

Ques: 62

Consider the following :
I. \(\text{AlCl}_3\)
II. \(\text{NH}_3\)
III. \(\text{BF}_3\)
IV. \(\text{FeCl}_3\)
How many of the above are Lewis acids?

(a) One

(b) Two

(c) Three

(d) All the four

Correct Ans. C

Ques: 63

Consider the following statements :
I. Soaps are sodium or potassium salts of long-chain carboxylic acids.
II. The properties of catenation and isomerism in the element carbon are attributed to existence of large number of organic compounds than inorganic compounds.
III. Carbon dioxide is acidic but carbon monoxide is neutral molecule.
Which of the statements given above are correct?

(a) I and II only

(b) II and III only

(c) I and III only

(d) I, II and III

Correct Ans. D

Ques: 64

Which of the following is/are the physical test(s) employed for the manufacture of paper?
I. Mechanical and strength properties
II. Surface properties
III. Optical properties
IV. Permeability to fluids
Select the correct answer using the code given below.

(a) I only

(b) II and III only

(c) I, II and III only

(d) I, II, III and IV

Correct Ans. D

Ques: 65

Consider the following pairs of reactions and properties :

Reactions Properties
I. \(\text{Fe} \, (s) + 2\text{HCl} \, (aq) \rightarrow \text{FeCl}_2 \, (aq) + \text{H}_2 \, (g)\) \(\text{Fe}\) is reductant
II. \(\text{Zn} \, (s) + \text{CuSO}_4 \, (aq) \rightarrow \text{ZnSO}_4 \, (aq) + \text{Cu} \, (s)\) \(\text{Cu}\) is being reduced
III. \(\text{Br}_2 \, (l) + 2\text{I}^- \, (aq) \rightarrow 2\text{Br}^- \, (aq) + \text{I}_2 \, (s)\) \(\text{Br}_2\) is reductant
IV. \(\text{CH}_4 \, (g) + 2\text{O}_2 \, (g) \rightarrow \text{CO}_2 \, (g) + 2\text{H}_2\text{O} \, (l)\) \(\text{C}\) atom in \(\text{CH}_4\) is oxidized


Which of the above pairs are correct?

(a) I and II only

(b) II, III and IV

(c) I, III and IV

(d) I, II and IV

Correct Ans. D

Ques: 66

Which of the following properties of alveoli is/are helpful in gaseous exchange during respiration in human beings?
I. The epithelial lining of alveoli is very thin.
II. Elastic fibres are present in alveolar wall.
III. Wall of alveoli is surrounded by many blood capillaries.
Select the correct answer using the code given below.

(a) I and II only

(b) I and III only

(c) III only

(d) I, II and III

Correct Ans. D

Ques: 67

In which one of the following groups of animals, oestrus cycle is not observed?

(a) Cows

(b) Rats

(c) Monkeys

(d) Tigers

Correct Ans. C

Ques: 68

Which one of the following tissues in plants is usually without protoplast and regarded as dead cells?

(a) Collenchyma

(b) Parenchyma

(c) Xylem parenchyma

(d) Sclerenchyma

Correct Ans. D

Ques: 69

In which cell does the first meiotic cell division take place during the process of spermatogenesis?

(a) Spermatogonium

(b) Primary spermatocyte

(c) Secondary spermatocyte

(d) Sertoli cell

Correct Ans. B

Ques: 70

Consider the following statements in respect of cell and its structure :
I. All cells possess cell wall.
II. All cells have ribosomes present inside.
III. All cells have well-organized nucleus.
IV. All cells have linear DNA molecules present in them.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) II and III

(b) II only

(c) II and IV

(d) I and III

Correct Ans. B

Ques: 71

Which part of the plant or flower contributes in the form of false fruit like apple?

(a) Petal

(b) Sepal

(c) Thalamus

(d) Stamen

Correct Ans. C

Ques: 72

In which of the following parts of organisms, the process of gaseous exchange during respiration does not take place?

(a) Skin of earthworms

(b) Alveoli of humans

(c) Gills of Pila

(d) Bronchi of humans

Correct Ans. D

Ques: 73

Which one of the following parts of an ovule possesses reserve food?

(a) Integument

(b) Nucellus

(c) Chalaza

(d) Funicle

Correct Ans. B

Ques: 74

Which one of the following respiratory volumes of human lung is the lowest?

(a) Tidal volume

(b) Residual volume

(c) Inspiratory reserve volume

(d) Expiratory reserve volume

Correct Ans. A

Ques: 75

Which one of the following valves guards the opening between the right ventricle and the pulmonary artery?

(a) Semilunar valve

(b) Bicuspid valve

(c) Mitral valve

(d) Tricuspid valve

Correct Ans. A

Ques: 76

A pendulum of length \(L\) oscillates with an angular amplitude of \(\theta = 60^\circ\) and time period \(T\). Let \(T_0 = 2\pi\sqrt{\frac{L}{g}}\) be the time period for small angle of oscillations, where \(g\) is the acceleration due to gravity. If air resistance is negligibly small and the string remains straight, then which one of the following is correct?

(a) \(T\) will be slightly smaller than \(T_0\).

(b) \(T\) will be slightly greater than \(T_0\).

(c) \(T\) will be exactly equal to \(T_0\).

(d) \(T\) will depend upon the mass of the bob.

Correct Ans. B

Ques: 77

Two forces of equal magnitude simultaneously act at a point. It is observed that the resultant force is equal in magnitude to the individual forces. Which of the following statements is/are correct?
I. The angle between one of the individual forces and the resultant force is \(\pi/3\).
II. The angle between the individual forces is \(2\pi/3\).
Select the answer using the code given below.

(a) I only

(b) Both I and II

(c) II only

(d) Neither I nor II

Correct Ans. B

Ques: 78

A solid of mass \(m\) has temperature-dependent specific heat as \(C(T) = C_0 + \alpha T\), where \(C_0\) and \(\alpha\) are constants. The solid is heated from \(T_1\) to \(T_2\). Which one of the following is the correct expression for quantity of heat (\(Q\)) of the solid mass?

(a) \(Q = mC_0(T_2 - T_1)\)

(b) \(Q = m(T_2 - T_1)[C_0 + \alpha(T_1 + T_2)]\)

(c) \(Q = m(T_2 - T_1)[C_0(T_1 + T_2) + \alpha]\)

(d) \(Q = m(T_2 - T_1)\left[ C_0 + \frac{\alpha}{2}(T_1 + T_2) \right]\)

Correct Ans. D

Ques: 79

In a certain process, the relation between pressure (\(P\)) and volume (\(V\)), for an ideal gas, is given by \(PV^2 = \text{constant}\). If the initial temperature is \(T_1\) and the final temperature is \(T_2\); and the initial volume is \(V_1\) and the final volume is \(V_2\), then which one of the following is correct?

(a) \(\frac{T_1}{T_2} = \frac{V_1}{V_2}\)

(b) \(\frac{T_1}{T_2} = \left(\frac{V_1}{V_2}\right)^2\)

(c) \(\frac{T_1}{T_2} = \frac{V_2}{V_1}\)

(d) \(\frac{T_1}{T_2} = \left(\frac{V_2}{V_1}\right)^2\)

Correct Ans. C

Ques: 80

For an ideal gas, a process is described by \(P = kT\), where \(k\) is a constant. If the molar heat capacity for this process is \(C\), then which one of the following is correct (where the symbols have their usual meanings)?

(a) \(C = C_P\)

(b) \(C = C_V\)

(c) \(C = (C_P + C_V)/2\)

(d) \(C\) is never constant

Correct Ans. B

Ques: 81

For an object in gravitational field, the gravitational potential is the same at two points \(A\) and \(B\), but the gravitational field is not the same at these two points. Which one of the following statements is correct?

(a) Positive work is done by gravity in moving the object from point \(A\) to point \(B\).

(b) Negative work is done by gravity in moving the object from point \(A\) to point \(B\).

(c) No work is done by gravity in moving the object from point \(A\) to point \(B\).

(d) Gravity must be non-conservative in such a region.

Correct Ans. C

Ques: 82

The position vector of a particle is given by \(\vec{r} = \sqrt{3} t^2 \hat{i} + \sqrt{2} t \hat{j} + \sqrt{5} \hat{k}\). Which one of the following statements is correct?

(a) The force acting on the particle is parallel to the instantaneous momentum of the particle.

(b) The force acting on the particle is perpendicular to the instantaneous momentum of the particle.

(c) The force acting on the particle is not parallel to the instantaneous momentum of the particle.

(d) The particle experiences zero force.

Correct Ans. C

Ques: 83

A ball is dropped from rest from height \(h\) above the ground in frame \(S\) (the Earth's frame). Another frame \(S'\) is moving upwards with constant speed \(u\) relative to the Earth. In frame \(S'\), the ball has initial downward speed \(u\). Pertaining to the change in kinetic energy (\(\Delta K\)) of the ball from release to just before hitting the ground as measured in frames \(S\) and \(S'\) separately, which one of the following is correct?

(a) \(\Delta K\) cannot be compared without the information of mass of the ball.

(b) \(\Delta K\) is larger in frame \(S\).

(c) \(\Delta K\) is larger in frame \(S'\).

(d) \(\Delta K\) is the same in both the frames.

Correct Ans. D

Ques: 84

A floating body is in stable equilibrium. Which one of the following is correct?

(a) The centre of gravity of the body is above its centre of buoyancy.

(b) The centre of gravity of the body is below the metacentre.

(c) The centre of gravity of the body coincides with its centre of buoyancy.

(d) The centre of gravity of the body is below its centre of buoyancy.

Correct Ans. B

Ques: 85

A constant power machine pulls a block on a smooth horizontal surface. Which one of the following correctly describes the relation between speed of the block (\(v\)) and time (\(t\))?

(a) \(v \propto t\)

(b) \(v \propto t^2\)

(c) \(v \propto \sqrt{t}\)

(d) \(v \propto t^{3/2}\)

Correct Ans. C

Ques: 86

A \(5\text{ g}\) piece of ice at \(-20~^\circ\text{C}\) is put into \(m\text{ kg}\) of water at \(30~^\circ\text{C}\) temperature. The heat is exchanged only between the ice and the water. The final temperature of the mixture is \(0~^\circ\text{C}\) in liquid phase. What is the value of \(m\) in kg?

(a) \(0\cdot050\)

(b) \(0\cdot015\)

(c) \(0\cdot010\)

(d) \(0\cdot150\)

Correct Ans. B

Ques: 87

A very large container consists of an ideal gas. The speed of sound in the gas is \(x\). When the pressure of the gas is doubled while keeping the temperature constant, the speed of sound now becomes \(y\). What is the ratio of \(x\) to \(y\)?

(a) \(1\)

(b) \(\sqrt{2}\)

(c) \(2\)

(d) \(4\)

Correct Ans. A

Ques: 88

A person jumps from a height on soft sand. Which one of the following is the correct reason for less likely injury to the person?

(a) The sand exerts no reaction force.

(b) The sand reduces the change in momentum.

(c) The sand increases the impact time.

(d) The sand increases the momentum.

Correct Ans. C

Ques: 89

An object is placed far beyond the centre of curvature of a concave mirror. The object then starts accelerating towards the mirror. Which one of the following is correct?

(a) The image will accelerate towards the focus.

(b) The image will accelerate towards the centre of curvature.

(c) The image will accelerate towards the pole of the mirror.

(d) The image will move with a constant speed towards the focus.

Correct Ans. B

Ques: 90

A particle is moved from point \(X\) to point \(Y\) under a force field. The work done depends only on the initial and final speeds. Which one of the following is correct?

(a) The net work equals the change in kinetic energy.

(b) The force is conservative.

(c) The force is constant.

(d) The velocity must always increase.

Correct Ans. A

Ques: 91

One year at a planet is \(8\) times as large as compared to the one year at the Earth. Which one of the following is correct about the planet's orbit?

(a) The semimajor axis of the planet's orbit is same as that of the Earth.

(b) The semimajor axis of the planet's orbit is four times as compared to that of the Earth.

(c) The semimajor axis of the planet's orbit is thrice as compared to that of the Earth.

(d) The semimajor axis of the planet's orbit is twice as compared to that of the Earth.

Correct Ans. B

Ques: 92

A lightning rod with sharp tip reduces damage risk. Which one of the following is the primary reason for it?

(a) It attracts lightning directly.

(b) It repels charged clouds.

(c) It enhances field and promotes continuous corona discharge.

(d) The sharp tip reduces the local electric field.

Correct Ans. B

Ques: 93

A periscope uses two plane mirrors inclined at \(45^\circ\). If the tube of the periscope is filled with a complete transparent liquid of refractive index \(1\cdot5\), then which one of the following is correct in respect of the image seen?

(a) The image will appear \(1\cdot5\) times darker.

(b) The image will appear laterally shifted.

(c) The image will appear \(1\cdot5\) times brighter.

(d) The image will remain unchanged.

Correct Ans. D

Ques: 94

It has been observed that a mirror always forms the image between the pole and the focus, irrespective of the location of the object. Which one of the following is correct in respect of the nature of the mirror?

(a) It is a plane mirror.

(b) It is a concave mirror of large focal length.

(c) It is a concave mirror of small focal length.

(d) It is a convex mirror.

Correct Ans. D

Ques: 95

What is the upward force acting on a skydiver of mass \(60\text{ kg}\) who is falling at a uniform speed of \(2\text{ m/s}\)?

(a) \(0\)

(b) \(588\text{ N}\)

(c) \(60\text{ N}\)

(d) \(708\text{ N}\)

Correct Ans. B

Ques: 96

With respect to electromagnetic waves, the human eye is sensitive to

(a) both electric and magnetic fields

(b) electric field only

(c) magnetic field only

(d) infrared part of the electromagnetic spectrum

Correct Ans. B

Ques: 97

Three wires each of length \(L\), cross-sectional area \(A\) and resistivity \(\rho\) are connected as shown in the figure.
These are to be replaced by another wire of same resistivity such that the resistance between points \(X\) and \(Z\) does not change. If \(L_1\) is the length and \(A_1\) is the cross-sectional area of the new wire, then which one among the following is correct?

(a) \(L_1 = 3L\) and \(A_1 = 2A\)

(b) \(L_1 = L\) and \(A_1 = A\)

(c) \(L_1 = 2L\) and \(A_1 = 3A\)

(d) \(L_1 = 2L\) and \(A_1 = 2A\)

Correct Ans. A

Ques: 98

A light ray is falling on a face of an equilateral glass prism as shown in the figure :

Which one of the following diagrams correctly shows the complete path of the ray through the glass prism?

(a)

(b)

(c)

(d)

Correct Ans. C

Ques: 99

A glass slab of refractive index \(1\cdot5\) is cut in the shape of a parallelepiped \(ABCD\) as shown in the figure. Surface \(BC\) is polished to form a perfect reflector. Light is incident at surface \(AB\) from inside at an angle \(\pi/3\). Which one of the following is the correct angle \(ABC\) (\(\theta\)) such that the reflected light retraces its path?

(a) \(\pi/6\)

(b) \(\pi/3\)

(c) \(\pi/4\)

(d) \(5\pi/12\)

Correct Ans. B

Ques: 100

The force-time (\(F-t\)) graph of a 10 kg object initially at rest is shown below. What is the final speed of the object?

(a) \(0\)

(b) \(15\text{ m/s}\)

(c) \(30\text{ m/s}\)

(d) \(40\text{ m/s}\)

Correct Ans. D

Ques: 101

Consider the following statements :
I. The Second Five-Year Plan sought to promote development which would establish socialistic pattern of society in India.
II. Between \(1966\) and \(1969\), three Annual Plans were formulated.
III. The Ninth Five-Year Plan could not take off at its stipulated time in the 60th year of India's Independence.
Which of the statements given above are correct?

(a) I and III only

(b) I and II only

(c) II and III only

(d) I, II and III

Correct Ans. B

Ques: 102

With reference to the Constitution of India, consider the following statements about the Comptroller and Auditor General (CAG) of India :
I. The CAG shall be appointed by the President of India.
II. The CAG is not eligible for further office under the Government of India after he has ceased to hold his office.
III. The reports of the CAG relating to the accounts of the Union shall be submitted to the Prime Minister who shall cause them to be laid before the House of the People.
Which of the statements given above are correct?

(a) I and II only

(b) II and III only

(c) I and III only

(d) I, II and III

Correct Ans. A

Ques: 103

Consider the following offices :
I. The Vice President of India
II. The Governors within their respective States
III. The Prime Minister of India
IV. The Speaker of the Lok Sabha
Which one of the following options represents the correct order of these offices for ceremonial occasions in the Table of Precedence as approved by the President of India?

(a) III, I, II, IV

(b) III, I, IV, II

(c) I, III, IV, II

(d) I, III, II, IV

Correct Ans. D

Ques: 104

Consider the following pairs with reference to the Constitution of India :

I. Part IX A : The Municipalities
II. Part IX B : The Cooperative Societies
III. Part X : Relations between the Union and States
IV. Part XII : Finance, Property, Contracts and Suits


How many of the pairs given above are correctly matched?

(a) One

(b) Two

(c) Three

(d) All the four

Correct Ans. C

Ques: 105

Consider the following pairs related to the United Nations (UN) Sustainable Development Goals :

I. Goal 1 : End poverty in all forms everywhere
II. Goal 2 : Ensure healthy lives
III. Goal 3 : Ensure quality education
IV. Goal 4 : Achieve gender equality


How many of the pairs given above are correctly matched?

(a) One

(b) Two

(c) Three

(d) All the four

Correct Ans. A

Ques: 106

Consider the following statements :
I. A Money Bill shall not be introduced in the Rajya Sabha.
II. The Rajya Sabha has no power to reject a Money Bill but can suggest amendment(s).
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. C

Ques: 107

Consider the following statements :
I. The Constitution of India mentions that the Speaker has the power to adjourn both the Houses sine die.
II. On prorogation, it is only the Speaker who can summon the Houses.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. D

Ques: 108

With reference to the United Nations (UN), consider the following pairs :

United Nations Peacekeeping Operations Countries
I. UNMOGIP India and Pakistan
II. UNFICYP Cyprus
III. UNMIK Kosovo
IV. UNTSO Haiti


How many of the pairs given above are correctly matched?

(a) One

(b) Three

(c) Two

(d) All the four

Correct Ans. B

Ques: 109

With reference to the territorial jurisdictions of High Courts in India, consider the following pairs :

High Courts Territorial Jurisdictions
I. Calcutta High Court Lakshadweep
II. Madras High Court Puducherry
III. Gauhati High Court Manipur
IV. Kerala High Court Andaman and Nicobar Islands


How many of the pairs given above are correctly matched?

(a) Two

(b) One

(c) Three

(d) All the four

Correct Ans. B

Ques: 110

As per Article 324 of the Constitution of India, the Chief Election Commissioner shall not be removed from his office except in like manner and on the like grounds as

(a) a Judge of the Supreme Court 

(b) a Judge of a High Court

(c) the Speaker of the Lok Sabha

(d) the Governor of a State

Correct Ans. C

Ques: 111

With reference to defence cooperation between India and Russia, which of the following statements is/are correct?
I. BrahMos Cruise Missile system is jointly developed by India's DRDO and Russia's NPO Mashinostroyeniya (NPOM).
II. The production site of the Indo-Russia Rifles Private Limited (IRRPL) joint venture is in Korwa, Madhya Pradesh under the 'Atmanirbhar Bharat' initiative.
Select the answer using the code given below.

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. A

Ques: 112

Which one among the following Departments is not under the Ministry of Home Affairs?

(a) The Department of States

(b) The Department of Drinking Water and Sanitation

(c) The Department of Border Management

(d) The Department of Official Language

Correct Ans. B

Ques: 113

The Atal Innovation Mission (AIM) is set up by the

(a) NITI Aayog

(b) Department of Science and Technology, Government of India

(c) Ministry of Statistics and Programme Implementation, Government of India

(d) Ministry of Corporate Affairs, Government of India

Correct Ans. A

Ques: 114

Which one amongst the following cities has been designated as the UNESCO Creative City of Gastronomy in 2025?

(a) Agra

(b) Ludhiana

(c) Indore

(d) Lucknow

Correct Ans. D

Ques: 115

PM MITRA Parks relate to which one of the following industries?

(a) Automobile

(b) Textile

(c) Shipbuilding

(d) Pottery

Correct Ans. B

Ques: 116

Which one of the following countries became the 11th member of ASEAN in 2025?

(a) Brunei

(b) Vietnam

(c) Timor-Leste

(d) Cambodia

Correct Ans. C

Ques: 117

Who among the following is the winner of the 2024-2025 Ranji Trophy?

(a) Kerala

(b) Vidarbha

(c) Karnataka

(d) Saurashtra

Correct Ans. B

Ques: 118

Choose the correct set of the following cities in descending order (according to the Degree of Urbanization definitions in 2025) in terms of population.

(a) Jakarta, Dhaka, Tokyo, New Delhi, Manila

(b) Tokyo, Dhaka, Manila, New Delhi, Jakarta

(c) Tokyo, Manila, Dhaka, Jakarta, New Delhi

(d) Jakarta, Tokyo, Dhaka, New Delhi, Manila

Correct Ans. A

Ques: 119

Consider the following countries :
I. Haiti
II. Philippines
III. Nicaragua
IV. India
According to the Climate Risk Index 2026, which of the above countries were affected by recurring extreme events during 1995-2024?

(a) I and III only

(b) II and IV only

(c) I, II and IV only

(d) I, II, III and IV

Correct Ans. D

Ques: 120

Match List-I with List-II and select the correct answer using the code given below the Lists :

List-I
(Rescue Operations carried out by the Government of India)
List-II
(Countries)
A. Operation Kaveri 1. Israel
B. Operation Indravati 2. Haiti
C. Operation Ajay 3. Ukraine
D. Operation Ganga 4. Sudan

(a) A-3, B-2, C-1, D-4

(b) A-3, B-1, C-2, D-4

(c) A-4, B-1, C-2, D-3

(d) A-4, B-2, C-1, D-3

Correct Ans. D

Ques: 121

Which one of the following is not a strategy in the Rainfed Area Development (RAD) scheme of India?

(a) Diversified farming

(b) Optimizing canal irrigation

(c) Adaptation of cluster-based approaches

(d) Soil health management

Correct Ans. B

Ques: 122

Consider the following statements about Kamarajar Port :
I. It is an example of corporatized public company.
II. It was earlier known as Ennore Port.
III. It is a natural port.
Which of the statements given above are correct?

(a) I and II only

(b) II and III only

(c) I and III only

(d) I, II and III

Correct Ans. A

Ques: 123

Consider the following statements :
I. Earthquake waves are basically of two types, namely body waves and surface waves.
II. The body waves interact with the surface rocks and generate surface waves.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. C

Ques: 124

Consider the following statements regarding the Earth's crust :
I. The continental crust is thinner under fold mountains.
II. The mean thickness of ocean crust is \(30\text{ km}\).
III. The Earth's crust is brittle in nature.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I only

(b) I and II

(c) III only

(d) I and III

Correct Ans. C

Ques: 125

Which of the following are associated with composite volcanoes?
I. They result in explosive eruptions.
II. They eject pyroclastic materials.
III. Pyroclastic materials and ashes accumulate near the vent, forming layers.
Select the correct answer using the code given below.

(a) I and II only

(b) II and III only

(c) I and III only

(d) I, II and III

Correct Ans. D

Ques: 126

Loose sediments are transformed into sedimentary rocks by the process of

(a) solifluction

(b) weathering

(c) mass wasting

(d) lithification

Correct Ans. D

Ques: 127

Consider the following statements about temperature inversion :
I. This happens when normal lapse rate gets inverted.
II. Winter nights with cloudy skies are conducive for temperature inversion.
III. Polar areas experience inversion throughout the year.
Which of the statements given above are correct?

(a) I and II only

(b) II and III only

(c) I and III only

(d) I, II and III

Correct Ans. C

Ques: 128

Consider the following statements regarding extratropical cyclones :
I. They usually develop in the mid and high latitudes.
II. They affect a much larger area as compared to tropical cyclone.
III. They move from east to west.
Which of the statements given above are correct?

(a) I and II only

(b) II and III only

(c) I and III only

(d) I, II and III

Correct Ans. A

Ques: 129

Which one of the following receives an average annual rainfall of below \(50\text{ cm}\) in India, indicating highest inadequacy?

(a) Madhya Pradesh

(b) Haryana

(c) Jharkhand

(d) Ladakh

Correct Ans. D

Ques: 130

As per the land-use categories in the Land Revenue Records of India, "a cultivable land which is left uncultivated for more than a year but less than 5 years" is called

(a) current fallow

(b) barren land

(c) fallow, other than current fallow

(d) culturable wasteland

Correct Ans. C

Ques: 131

Consider the following pairs :

Types of Chemical Weathering Characteristics
I. Solution Results in leaching of minerals
II. Carbonation Helps in breaking down feldspars
III. Hydration Causes an increase in the volume of rocks
IV. Oxidation Changes the colour of rocks


How many pairs given above are correctly matched?

(a) One

(b) Two

(c) All the four

(d) Three

Correct Ans. C

Ques: 132

Quartzite is metamorphosed from which one of the following rocks?

(a) Pegmatite

(b) Sandstone

(c) Limestone

(d) Shale

Correct Ans. B

Ques: 133

Consider the following statements :
I. In a seismograph, P waves are recorded earlier than S waves.
II. In P waves, the individual particles vibrate to and fro in the direction of wave propagation whereas in S waves, the particles vibrate up and down at right angles to the direction of wave propagation.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. C

Ques: 134

Consider the following statements regarding hypocentre :
I. It is the point where the energy is released and is called the focus of an earthquake.
II. It is the point where the earthquake starts and may be many kilometers deep within the Earth.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. C

Ques: 135

Consider the following critical minerals :
I. Neodymium
II. Tellurium
III. Dysprosium
IV. Gallium
Which of the above minerals are not used for the production of photovoltaic cells used in solar panels?

(a) I and III

(b) II and III

(c) I and IV

(d) II and IV

Correct Ans. A

Ques: 136

Which one of the following winds is responsible for wildfires in Southern California?

(a) Diablo wind

(b) Chinook wind 

(c) Santa Ana wind 

(d) Jarbo Gap wind

Correct Ans. B

Ques: 137

Which one of the following is not a pass of Arunachal Pradesh?

(a) Kumjawng Pass

(b) Yonggyap Pass

(c) Bomdi La

(d) Muling La

Correct Ans. D

Ques: 138

Mount Ibu, which recently erupted in Indonesia, is a

(a) shield volcano

(b) composite volcano

(c) volcanic dome

(d) cinder cone

Correct Ans. B

Ques: 139

Consider the following statements in case of terrestrial planets :
I. Mercury, Venus, Earth and Mars are terrestrial planets having low densities as compared to other planets.
II. They lie between the Sun and the belt of asteroids.
III. Their lower gravity can hold the escaping gases.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I and II

(b) II only

(c) I and III

(d) II and III

Correct Ans. B

Ques: 140

Consider the following pairs :

Layers of Atmosphere Characteristics
I. Troposphere Absorbs ultraviolet radiation
II. Stratosphere Changes in weather and climate
III. Mesosphere Reflects radio waves back to the Earth


How many of the pairs given above are correctly matched?

(a) All the three

(b) One

(c) Two

(d) None

Correct Ans. D

Ques: 141

Consider the following pairs :

Books Authors
I. Dayabhaga Jimutavahana
II. Prithviraj Raso Chandbardai
III. Lilavati Bhaskaracharya
IV. Mitakshara Vijnaneshwara


How many pairs given above are correctly matched?

(a) One

(b) Two

(c) Three

(d) All the four

Correct Ans. D

Ques: 142

Arrange the following in chronological order from the earliest to recent :
I. British East India Company formed
II. Magellan circumnavigated the globe
III. Dutch East India Company formed
IV. Vasco da Gama reached Calicut/Kozhikode
Select the correct answer using the code given below.

(a) IV, I, II, III

(b) II, IV, I, III

(c) II, IV, III, I

(d) IV, II, I, III

Correct Ans. D

Ques: 143

Consider the following pairs :

Inventions Inventors
I. Flying shuttle loom John Kay
II. Water frame James Hargreaves
III. Spinning jenny Richard Arkwright


How many of the pairs given above are correctly matched?

(a) Two

(b) One

(c) All the three

(d) None

Correct Ans. B

Ques: 144

Consider the following statements in respect of the Rowlatt Act of 1919 :
I. Gandhiji launched a nationwide Satyagraha against the proposed Rowlatt Act, 1919.
II. The Act had been hurriedly passed through the Imperial Legislative Council despite the opposition of Indian members.
III. The Act gave the Government enormous powers to repress political activities.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I only

(b) III only

(c) I, II and III

(d) I and II only

Correct Ans. C

Ques: 145

Consider the following statements regarding the Industrial Revolution in Britain :
I. There was availability of banks which could loan money to set up industries.
II. There was a good transport network.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. C

Ques: 146

Consider the following statements regarding the Russian Revolution :
I. The incident known as 'Bloody Sunday' started a series of events known as the 1905 Revolution.
II. Lawyers, doctors, engineers and other middle-class workers established the Union of Unions and demanded a Constituent Assembly.
Which of the statements given above is/are correct?

(a) I only

(b) II only

(c) Both I and II

(d) Neither I nor II

Correct Ans. C

Ques: 147

Who among the following advocated the construction of initial railways in India for facilitating army movement?

(a) Lord Dalhousie

(b) Lord Lytton

(c) Winston Churchill

(d) Lord Wellesley

Correct Ans. A

Ques: 148

The large well supplying water to the Great Bath of Mohenjo-daro was located

(a) near the drain of the tank

(b) in one of the adjoining rooms on the eastern side

(c) at the top of one of the staircases

(d) at the bottom of the tank in a corner

Correct Ans. B

Ques: 149

If you like to visit famous Jain pilgrimage sites, which of the following towns you will have to travel to?
I. Moodabidri
II. Madurai
III. Sonagiri
Select the correct answer using the code given below.

(a) I and II only

(b) I, II and III

(c) II and III only

(d) I and III only

Correct Ans. D

Ques: 150

Consider the following statements with regard to bead production in Harappan towns :
I. The materials used to make beads included carnelian, quartz and steatite.
II. The beads were cylindrical, barrel-shaped and disc-shaped.
III. Specialized stone drills were used for making holes through the beads.
Which of the statements given above are correct?

(a) I and II only

(b) II and III only

(c) I, II and III

(d) I and III only

Correct Ans. C

Also Check: Last 10 Year NDA Question Paper with Answer Key and Detailed Solution

As per the NDA exam pattern, the exam consists of two papers: Mathematics (300 marks) and the General Ability Test (GAT) (600 marks), making a total of 900 marks. Both papers are objective in nature and are conducted for a duration of 2.5 hours each. Candidates who qualify in the written exam are further shortlisted for the SSB Interview, which carries 900 marks.

NDA Year Wise Question Paper

*The article might have information for the previous academic years, please refer the official website of the exam.
How likely are you to recommend Prepp.in to a friend or a colleague?
Not so likely
Highly likely

Comments

No comments to show
NDA 2026 Mock Test Series (Latest Pattern)
Live Quizzes
Free
• Live
NDA : Polity : Constitution - Historical Background & Preamble
10 Minutes
10 Questions
40 Marks
English, Hindi
MEDIUM
Test will end in 17:55:12
View More
Quizzes
Free
02 September 2026 Daily Current Affairs Quiz
10 Minutes
10 Questions
10 Marks
English, Hindi, Tamil +7 More
Attempted by 3,540 aspirants in 12 hours
Free
01 September 2026 Daily Current Affairs Quiz
10 Minutes
10 Questions
10 Marks
English, Hindi, Tamil +7 More
Attempted by 3,539 aspirants in 12 hours
View More
Full Tests
plus
Full Test 10: UPSC NDA General Ability
150 Minutes
150 Questions
600 Marks
English
MEDIUM
Attempted by 15 aspirants in 12 hours
plus
Full Test 09: UPSC NDA General Ability
150 Minutes
150 Questions
600 Marks
English
Attempted by 15 aspirants in 12 hours
Previous Year Papers
plus
NDA 1 2026 GAT Question Paper (12-Apr-2026)
150 Minutes
150 Questions
600 Marks
30,115 Attempted
English, Hindi
MEDIUM
Attempted by 115 aspirants in 12 hours
plus
NDA 1 2026 Maths Question Paper (12-Apr-2026)
150 Minutes
120 Questions
300 Marks
30,392 Attempted
English, Hindi
MEDIUM
Attempted by 115 aspirants in 12 hours
View More